Högsand, Hanko: keskiviikkorastit Emit-leimauksella & pyöräsuunnistuksen Miry-cup, 17.8.2022

Raaseporin keskiviikkorastit jatkuvat 17.8. Högsandissa Hangon Lappohjassa. Tapahtuma on tarjolla vain keskiviikkoiltana, ja lähtö on avoinna klo 17.00-19.00. Tällä kertaa tarjolla on sekä tavanomainen jalan suunnistettava kuntorastien ratavalikoima että kolme pyöräsuunnistusrataa. Opastus tieltä 25, Koverharintien risteys Lappohjassa, josta tienvarsipysäköintiin noin 1 km. Tarkka opastuspiste ja tapahtuman pysäköinti näkyvät kartalla Rastilipussa. 

Maasto on nopeaa kangasta, jossa korkeuserot ovat pieniä. Alueella on paikoin tiheää polkuverkostoa, paikoin harvempaa metsätie- ja polkuverkostoa. Pyöräsuunnistajien näkökulmasta teknistä polkua ei juurikaan ole, ja pysu-radoilla pärjää pääosin jopa tavallisella pyörällä. Pysu-C-rata on aloittelijoille ja tarjoaa hienon mahdollisuuden tutustua pyöräsuunnistukseen. Pysu-A-radalla on kartankääntö, jonka jälkeen rastinumerointi jatkuu juoksevana uudella karttalehdellä. Aluetta halkoo paikallistie, joka on liikennekäytössä ja jonka varressa on pysäköinti. Aluetta halkoo myös junanrata, joka on merkitty kielletyksi karttaan. Radan ylitys on sallittu vain kartan eteläosassa olevan tasoristeyksen kohdalla sekä kartan pohjoisosassa alikulun kautta. Liikennesääntöjä on noudatettava pyöräiltäessä yleisillä teillä. Alueella liikkuu myös jonkin verran ulkoilijoita, joten otathan huomioon myös muut alueen käyttäjät. Lähellä on erinomainen uimaranta, jossa voi käydä virkistäytymässä ajon tai suunnistuksen jälkeen.

Tavalliset suunnistusradat: A 6,8 km, B 5,3 km, C 3,5 km, D 2,3 km ja E 1,3 km, mittakaavat 1:10000 ja 1:7500, kartta tunnetusti jo hieman ikääntynyt, mutta edelleen hyvin toimiva. Pyöräsuunnistusradat: A 16,4 km, B 9,5 km ja C 4,5 km, mittakaavat A & B 1:10000 ja C 1:7500, kartta uusimman pyöräsuunnistuksen normin mukainen 12/2021. Rasteilla on tavalliset rastiliput, koodinumerot ja Emit-leimasimet. Jalkasuunnistuksen ratamestari on Mats Lundström ja pyöräsuunnistuksen Kimmo Mäki.

Illan pyöräsuunnistusradat ovat osa pyöräsuunnistuksen Miry-cupia, ks. lisää täältä.

Kuntorastien hinta on aikuisilta 7 €, 18-vuotiaat ja nuoremmat sekä OK Raseborgin tai FU-47:n jäsenet ilmaiseksi. Aikuiset voivat maksaa etukäteen Rastilipussa tai paikan päällä käteisellä. Myös Mobilepay (OK Raseborg 67668), Smartum, Edenred ja ePassi toimivat. Tulokset Emitillä, myös Livelox on tarjolla (huom.: Liveloxissa erilliset tapahtumat tavalliselle suunnistukselle ja pyöräsuunnistukselle, katso, että suorituksesi kytkeytyy oikeaan tapahtumaan).

Tervetuloa!