Stafett- och juniororienteringens stora veckoslut i början av oktober

I början av oktober ordnas det stora nationella evenemang i Nousis i Egentliga Finland med stark stafett- och juniorbetoning: lö 3.10 Nuorisoviesti hos Turun Suunnistajat för alla tävlande juniorer under 16 (chaufförer & föräldrar har en egen stafett), sö 4.10 både Oravatonni och Viestiliiga hos Mynämäen Suunnistajat -52, alla dessa tre tävlingar vid en och samma TC alldeles nära riksväg 8 ca 25 km norr från Åbo. Det går bra att delta i lördagens stafett och åka hem, men det går också bra att delta i bägge tävlingar eller bara på söndagen.

Som vi vet är särskilt Nuorisoviesti redan en traditionell grej också för OK Raseborgs juniorer (lämpliga klasser och sträckor för alla som är 8–16 år), men också Oravatonni är något exceptionellt för just juniororientering i de individuella klasserna: en stor tävling med ovanligt många juniorklasser, stort antal deltagare och (åtminstone under normala år) pris för den bästa hejarklacken, d.v.s. en stämningsfull TC. Och denna gång arrangerar man också Viestiliigas deltävling Lukkari-viesti för de vuxna samtidigt med Oravatonni från samma TC.

Tävlingsinbjudan för Nuorisoviesti finns här.

Tävlingsinbjudan för Oravatonni finns här.

Tävlingsinbjudan för Viestiliiga/Lukkari-viesti finns här.

OK Raseborgs juniorer och vuxna försöker få så många lag som möjligt till dessa stafetter, och alla som inte deltar i Viestiliiga (H21 eller D21) på söndagen uppmanas att delta i Oravatonni. Vi försöker ordna samåkningsmöjligheter för dem som vill ha skjuts, så bra som coronaepidemin bara tillåter.

Alla som är intresserade av att springa i dessa stafetter, både juniorer och vuxna, anmäl gärna ert intresse i god tid (IRMA eller vår egen WhatsApp eller Facebook): anmälningsfristen för alla dessa tävlingar är 27.9, men när det är frågan om stafetter kan vi inte riktigt vänta på intresserade så länge; vi måste veta redan några dagar tidigare hur många vi på riktigt har så att vi hinner bygga lämpliga lag för så många som möjligt.

PS. Alla yngre juniorer som är intresserade av nattorientering: höstens roligaste evenemang för just er är Kissojen yö hos Lynx i Kyrkslätt, fredag kväll 25.9, mera info här; anmälning senast 23.9. En riktig nattorienteringstävling för H/D14 och yngre, den bästa kattdräkten får pris!

Kategoriat:
Okategoriserade