Omatoimirastit pääsiäisviikolla 2023

Harparskogin treenimaastoa, su 2.4.2023.

Viimeiset takatalven tuomat lumet sulavat parhaillaan hyvää vauhtia pois Raaseporista, ja olosuhteet metsäsuunnistukseen paranevat päivä päivältä. Pääsiäisviikolla meillä on useita omatoimirasteina toimivia harjoituksia käytettävissä eri maastoissa, ja pääsiäispyhiksi on tänne luvattu jopa +10 asteen päivälämpötiloja.

Skogby-Harparskog: juuri nyt parhaat olosuhteet nopeakulkuisessa metsämaastossa. Lumitilanne su 2.4.: keskimäärin alle 5 cm lunta, lähes kaikkialla alle 10 cm, monin paikoin täysin paljas maa. Kun pääsiäispyhät alkavat, tulee maasto olemaan erittäin suurella todennäköisyydellä 90-prosenttisesti lumeton. Alueella on seuraavat harjoitukset:

  • Harjoitus Långvikenissä, tuttu jo FSO:n harjoituspäivältä 18.3., pienet rastiliput, neljä eri rataa
  • Harparskog, joka oli avoinna myös jo aiemmin talvella, on avattu jälleen, pienet rastiliput, kaksi eri rataa
  • Predium, myös jo aiemmin avoinna, mutta avattu jälleen, pienet rastiliput, neljä eri rataa.

Fiskarin seutu: hivenen enemmän lunta, mutta täysin kulkukelpoinen jo nyt. Lumen syvyys su 2.4. keskimäärin n. 8 cm, kalliomäet paikoitellen paljaita, pohjoisrinteet ja notkot lumisempia. Pääsiäisen alkuun mennessä ennustamme maaston olevan ainakin 70-80 % täysin lumeton, pääsiäissunnuntaihin mennessä yli 90 % lumeton. Sulaa toisin sanoen päivän tai kaksi myöhemmin kuin Skogby. Täällä on tarjolla:

  • Rövarberget/Pohjankuru, tavalliset rastiliput, neljä rataa, joko normaali tai poluton kartta, harvinaisen kaunis maasto
  • Bollsta/Fiskari, pienet rastiliput, neljä rataa, tavallinen kartta, fyysisesti erittäin vaativa.

Niille, jotka tarvitsevat vielä enemmän ratoja, meillä on myös kuitunauhat jäljellä viime syksyn Baltic Junior Cupin kisarasteillamme pohjoisessa Västerbyssä/Grabbskogissa.

Kaikki viisi rastilipuin varustettua harjoitusta löytyvät pdf-tiedostoina Rastilipusta sekä suurin osa niistä paperikarttoina karttapostilaatikoistamme Västerbyssä ja Fiskarissa (ks. erilliset harjoituskohtaiset ohjeet). Livelox on avoinna. BJC-ratoja saa seuramme kautta (ks. Liveloxista erityisesti kilpailuviikonlopun avoimia ratoja). Hinta 8 euroa/harjoitus/aikuinen, 5 euroa/harjoitus/korkeintaan 18-vuotias nuori. Seuran jäsenet suunnistavat ilmaiseksi. Vähintään 10 hengen ryhmille annamme alennusta, kysy tästä lisää Benny Forsströmiltä (benny.forsstrom [a] gmail.com, 040 5013519), tarvittaessa myös Jouko Nurmiaiselta tai Kristian Forsellilta.

PS. Jos tarvitset kätevää majoitusta treenireissullesi, kannattaa kysyä lisää mm. Kisakeskuksen urheiluopistolta Pohjasta tai vaikkapa hyvän olon keskus Knipnäsistä Tammisaaresta.

PS2. Muista myös keskiviikkorastimme pääsiäisen jälkeen — ensimmäinen iltatapahtumamme järjestetään 12. huhtikuuta Lappohjassa. Tervetuloa!

Harparskogin treenimaastoa, su 2.4.2023.

Kategoriat:
Okategoriserade