FSO:s träningsverksamhet 2021 och ansökning till träningsgrupper

Här kommer information om FSO:s träningsverksamhet 2021, direkt från FSO:s förbundstränare Milka Reponen som även ger mera information och svarar på eventuella frågor; inom OK Raseborg kan man också kontakta Kristian Forsell som har en bra uppfattning om FSO:s träningsverksamhet.

* * *

Även om orienteringssäsongen är fortfarande på gång är det dags att delvis vända blicken mot den kommande säsongen. På grund av den nuvarande globala situationen finns det osäkerhet i luften, men den preliminära verksamhetsplanen är gjord. Verksamhetsplanen är fortfarande under arbete och kommer att ändras vid behov, även på kort varsel.

I den här artikeln hittar ni träninggruppernas riktilinjer till elit- och utmanargrupperna, FSO:s preliminär årsklocka för träningsverksamhet samt ansökningslänkar till grupperna.

Elit- och utmanargrupp

För det mesta har vi samma uttagningskriterier och riktlinjer för träningsgrupperna som förra året, men några ändringar har gjorts:

Eftersom orientering har utvecklats så att det krävs mer och mer löpfart för att lyckas i tävlingar, speciellt på internationell nivå, vill vi i FSO också uppmuntra och vägleda idrottarna att springa bantest och följa sin egen utveckling genom testerna. 

  • För att antas till gruppen, bör sökande individer har sprungit bantest (3000/5000 m) under år 2021, före 25.10. Det viktigaste är inte tiden utan att det är utfört. Om du har inte kunnat springa bantest pga. skada, informera det i ansökningsformuläret. Pga. nuvarande situation, speciellt i Vasa område, det är också helt okej att springa bantest på egen hand, alltså behöver inte vara officiell tillfälle.
  • Idrottsavtal – antagna idrottare förväntas att underteckna individuellt idrottsavtal med FSO.
  • Antagandet till Elit- och utmanargruppen gäller ett år i taget

Ungdomsgrupp

Gruppen är avsedd för 13–20-åringar. Som medlem i gruppen binder man sig till att delta i minst två tillfällen. Under de lokala träningsdagarna bör man delta i träningen på en lämplig ort. Gruppen har inte en gräns på max antal deltagare. 

Ansökning till grupper

Ansökning till elit- och utmanargrupp samt ungdomsgrupp är öppen från och med idag till 25.10.

Vid frågor kontakta gärna undertecknad. 

Håll er frisk och lycka till kommande tävlingar!

Mvh, Milka Reponen
Förbundstränare Finlands Svenska Orienteringsförbund, +358442782864 / milka.reponen@idrott.fi

Kategoriat:
Okategoriserade