Tävlingsanmälningar och licenser 2016

Användandet av IRMA

1.Det första du bör göra är att registrera dig i IRMA. Tryck på länken tävlingsanmälningar här på vår hemsida, eller gå direkt till https://irma.suunnistusliitto.fi

2.Om du har en tävlingslicens från tidigare, så loggar du in med ditt licensnummer som användarnamn och de fyra sista siffrorna (bokstäverna) i ditt signum som lösenord. Har du ingen licens från tidigare år, så registrerar du dig som en ny användare.

3.Då du loggat in på IRMA bör du till först kontrollera att alla dina användar uppgifter stämmer. Kontrollera framförallt att ditt EMIT nummer och förening är korrekt.

4.Därefter är det dags att inlösa licensen. Detta sköter du också direkt via IRMA-systemet. I fliken till vänster finns alternativet Inlös Licens, du väljer detta och följer sedan instruktionerna. OBS! Det är numera omöjligt att anmäla sig till tävlingar om inte licensen är betald. Licensen kommer inte heller längre att skickas hem med post, utan den bör skötas via IRMA.

5.Då licensen är i skick, går du till tävlingskalendern som finns på IRMA och väljer alternativet föreningskalender. Där ser du du sedan alla tävlingar som vår förening sköter gemensamma anmälningar till. Ifall du vill delta i en tävling som inte finns på vår kalender, så väljer du alternativet Alla tävlingar och kan då själv sköta din anmälning.

6.Själva anmälningen sker sedan på liknande sätt som i verkkovihko. Du söker upp den tävling du vill delta i och väljer sedan alternativet Anmäl dig till höger om tävlingens namn. Sedan är det bara att välja tävlingsklass och vilka dagar man ämnar delta.

7.Till sist går man vidare till betalning och ser då till att rutan Föreningen betalarär ikryssad. Då sköter föreningen betalningen och man faktureras sedan i ett senare skede, precis som tidigare år.

Det nya anmälningsystemet är inte svårt att använda, men det kräver nog att man bekantar sig med det i lugn och ro. Gå därför in och bekanta er med det redan nu på vintern, så att det inte medför några överraskningar till våren då tävlingarna inleds. Kom också ihåg att bl.a orienteringsveckorna har första anmälningsdeadline redan nu i januari.

Ifall det uppstår problem, ställer Ole upp och hjälper. Kontakta isåfall honom, ole.ahlroth@elisanet.fi, 040-5848313

Licenser för Juniorer 18 år och under

Juniorer som är 18 år eller under får sin licens betald av föreningen. Juniorerna  som behöver licens skall kontakta Kristian på adressen kristian.forsell@2me.fi.