Nyheter

Tillbaka

Med en knapp månad kvar tills orienteringssäsongen kör igång på allvar så kommer här lite info gällande vår verksamhet.

av Benny Forsström den 06.03.2019
(läst av 310 besökare)

Orienteringssäsongen 2019 närmar sig

1. Klubbmästerskapen i Sprint
Klubbmästerskapen i sprint arrangeras i samband med vårmötet, i Hangö, söndagen den 24.3. Första start för sprinten är kl 11.00 och banan ~1,6km (en engelsk mil). Klasserna är Herrar och Damer och deltagarna får sedan respit enligt ålder. Banan lämpar sig för alla som någon gång orienterat på "vanlig bana". Anmälningar bör göras senast fredagen den 22.3 till Benny eller via IRMA! Jag hoppas att alla hjälper till och marknadsför detta evenemang för våra medlemmar! detta är en ypperlig start på säsong för såväl gammal som ung. Gå alltså in och anmäl er redan nu!

2. Vårens och sommarens stafetter
10mila
Vi kommer denna gång tyvärr inte att ha några lag på startlinjen vid 10mila som avgörs i Skåne i slutet av spril. Det långa avståndet till årets tävling i kombination med att vi tyvärr tappat några herrlöpare och har flera av våra damer "ur spel" gör att det skulle ha blivit svårt att få ihop lag. Att skippa 10mila skall dock inte bli någon tradition och förhoppningen är att vi igen skall delta med en större trupp nästa år då tävlingen avgörs närmare Stockholm.

Jukola 
Till Jukola och Venla har vi i nuläget 4+4 lag anmälda. Här uppmanar jag alla som vet att de vill delta att redan nu gå in i IRMA och anmäla intresse. Genom att anmäla intresse i god tid, så kan vi förutse behovet att anmäla ytterligare lag om det finns behov! Troligtvis kommer det att ordnas busstransport till tävlingen som avgörs i Kangasala, nära Tammerfors. Mera info om detta kommer inom kort.

Övriga stafetter
Vi strävar också till att delta i övriga stafetter med många lag. Förhoppningsvis finns det intresse för t.ex. FinnSpring stafetterna bland såväl juniorer som äldre. För de som inte har licens finns det också motionsklasser vid Finnspring som går av stapeln den 20-21.4 i Sagu. Den 2 juni arrangeras NÅID dagen i Pargas (preliminärt datum) och det är också ett evenemang där vi från OK Raseborgs sida hoppas på att kunna delta i med stor trupp, både individuellt och i stafett. Även om det blir mycket prat om stafetter så vill jag också marknadsföra alla individuella tävlingar som avgörs på nära håll under våren. Tag vara på chansen till tävlingar i fina terränger, på nära håll, medan de finns. Senare på sommaren är arrangemangen i våra närtrakter betydligt förre.

3. Onsdagsträningarna
Onsdagsträningarnas kalender är i princip klar och endast några små korrigeringar väntar ännu på bekräftelse. Kalendern publiceras på hemsidan denna vecka och den första träningen hålls i Högsand den 10.4. I vanlig ordning är det fritt fram för alla arrangörer att byta sina turer med någon annan om datumet ni tilldelats inte passar. Det viktiga är dock att platsen hålls enligt kalendern.