Nyheter

Tillbaka

Kom och sprintorientera i Pojo höstliga kyrkby på FU-47:s fina sprintkarta från 2017!

av Jouko Nurmiainen den 19.11.2018
(läst av 420 besökare)

Pojosprint to 29.11 kl. 18.00–19.00

OK Raseborg erbjuder under höst- och vintersäsongen 2018–2019 ungefär en gång i månaden möjligheter att motionsorientera. Veckodagarna och klockslagen varierar enligt förhållandena, och kalendern kompletteras under höstens och vinterns lopp.

I november arrangerar vi i samarbete med Fiskarin Urheilijat-47 en ”Pojosprint” to 29.11.2018. Vägvisning från Åbovägens (landsväg 111) korsning med Pojovägen, start, mål och parkering på parkeringsplatsen framför DeliTukku.

Vi erbjuder en sprintversion av det vanliga motionsbanurvalet, med undantag för den längsta banan som är extralång för sprint: A-bana 4,6 km, B-bana 3,7 km, C-bana 2,9 km, D-bana 2,0 km och E-bana 1,3 km (sträckorna uppmätta enligt de kortaste möjliga rutterna i enlighet med sprintreglerna). Karta A4 i skalan 1:4000, kontrolldefinitioner på kartan, ta egna kartfodral med. Emit-tidtagning och rutthärvel.

För vuxna uppbärs denna gång oavsett förening en kartavgift på 5 euro (betalas kontant, ta gärna jämna pengar med). Juniorer under 18 år och eventuella följeslagare för barn orienterar gratis.

Start kl. 18.00–19.00 då det är mörkt, m.a.o. behöver du något slags lampa åtminstone för att kunna läsa kartan, även om gatubelysningen är på. Om din pannlampa är mycket effektiv ber vi dig använda den med eftertanke och hänsyn (t.ex. lagom låg effekt och inställd på tillräckligt kort avstånd), så att du inte i onödan stör förbipasserande eller trafiken. Vi rekommenderar reflexväst eller reflexer och uppmanar våra löpare att akta sig och väja för annan trafik! De på kartan tillagda förbjudna områdena finns till för att minska risken för olycksfall, så de bör absolut respekteras!

Banorna löps på asfalt, grusbelagda gränder, stigar och parkgräsmattor, som kan vara antingen våta eller hala beroende på vädret. En del av banorna går stundvis på spånbanan, men de optimala vägvalen går inte genom skogen. Om det är varmt och marken är bar rekommenderar vi nabbskor eller löpskor med fäste, men för att skona gräsmattorna rekommenderar vi inte dubbskor. Om det fryser på och blir halt också på asfalten är löpskor med dubbar tillåtna för att undvika olycksfall.

För att vi ska kunna uppskatta rätt mängd kartor, ber vi dem som vet att de är på väg att meddela om sina kartbehov på förhand via e-post, OK Raseborgs Facebookgrupp eller Nimenhuuto. Förhandsanmälan är dock inte på något sätt obligatorisk.

Banläggare Jouko Nurmiainen, jouko.nurmiainen@gmail.com – välkomna på en sprint med många kontroller och variation!

* * *

OBS: start och  mål rakt framför DeliTukku. DeliTukku är en matbutik och ett café som säljer både närmat och ekologiskt. Dit hör också restaurang Glöden. Butiken och caféet betjänar om torsdagarna till kl. 18, så om du vill gå och handla, gör det innan du orienterar. Se webbsidan www.delitukku.fi för mer information.

* * *

Tillagt tisdagen den 27 november: Liksom på andra ställen i Raseborg snöade det också i Pojo i måndags. I sprintterrängen finns det nu 4-5 cm snö, alltså mindre än på vissa andra ställen i närheten. Snön är till kvaliteten sådan att den snabbt sjunker ihop när det blir plusgrader, som utlovats senast till torsdag. Största delen av trafiklederna är plogade och en del rentav sandade. Snömängden hindrar alltså inte motionsorientering, men pga kölden och halkan rekommenderar vi vinterlöpskor med dubbar eller motsvarande som lämpar sig för landsväg.

Tillagt torsdagen den 29 november: Resultat, mellantider och rutthärvel.