Nyheter

Tillbaka

Kom och sprintorientera i det höstliga Fiskars, i tävlingsbyn för våra föreningars nästa stora evenemang, nästa års FM i långdistans!

av Jouko Nurmiainen den 03.10.2018
(läst av 480 besökare)

Oktobersprint i Fiskars to 11.10 kl. 17.30–19.30

OK Raseborg erbjuder under höst- och vintersäsongen 2018–2019 ungefär en gång i månaden möjligheter att motionsorientera. Veckodagarna och klockslagen varierar enligt förhållandena, och kalendern kompletteras under höstens lopp.

Den första träningen är ”Fiskars oktobersprint”. Den ordnas torsdagen den 11 oktober 2018 i samband med föreningens juniorträning och lämpar sig utmärkt för orienterare i alla åldrar. Vägvisning från Fiskarsvägen (landsväg 104), Åkerradens korsning. Start, mål och parkering i närheten av Fiskars torg. Vi erbjuder en sprintversion av det vanliga banurvalet: A-bana 4,5 km, B-bana 3,7 km, C-bana 2,6 km, D-bana 1,6 km och E-bana 1,4 km (sträckorna mätta efter de kortaste möjliga rutterna i enlighet med sprintreglerna; skalan antingen 1:4000 eller 1:3000 beroende på banan).

Start kl. 17.30–19.30, m.a.o. kan man orientera såväl i dagsljus, skymning som mörker (solen går ned kl. 18.29 så riktigt mörkt blir det beroende på vädret ungefär en halv timme senare).

Emit-tidtagning och rutthärvel. För vuxna uppbärs denna gång oavsett förening en kartavgift på 5 euro (betalas kontant, ta gärna jämna pengar med). Juniorer under 18 år och eventuella följeslagare för barn orienterar gratis.

Terrängen består av Fiskars bruksamhälles till största delen grusbelagda vägar, gränder, stigar, gårdsområden och parkgräsmattor, som kan vara leriga och våta om hösten. Dubbskor är dock mera till skada än nytta, så vi rekommenderar löpskor med fäste eller nabbskor. Om du springer i mörker och din pannlampa är mycket effektiv ber vi dig använda den med eftertanke och hänsyn (t.ex. lagom låg effekt och inställd på tillräckligt kort avstånd), så att du inte i onödan stör förbipasserande eller trafiken.

Evenemanget arrangeras av OK Raseborg och Fiskarin Urheilijat -47, som tackar de lokala fastighetsägarna och särskilt Fiskars Abp och Fiskars Village för välvillig inställning till orientering.

För att vi ska kunna uppskatta rätt mängd kartor, ber vi dem som vet att de är på väg att meddela om sina kartbehov på förhand via e-post, OK Raseborgs Facebookgrupp eller Nimenhuuto. Förhandsanmälan är dock inte på något sätt obligatorisk.

Banläggare denna gång är Jouko Nurmiainen, jouko.nurmiainen@gmail.com – välkomna!

* * *

Tillagt måndagen den 8 oktober: Cafe Antique som ligger centralt i bruksbyn håller undantagsvis längre öppet under vår sprintträning och betjänar gärna oss orienterare på 250–300 meters avstånd från start och mål. Deras örfilar är legendariska, så det lönar sig att reservera en stund och några euro i samband med orienteringen så att man kan njuta av kaffe och bulle före eller efter!

* * *

Tillagt fredagen den 12 oktober: Resultat, mellantider och rutthärvel.