Hipposkolan 2019: Orienteringsskola för barn

 

**OBS: Nu när största delen av Hipposkolan redan är över tar vi inte längre emot nya anmälningar för årskursen 2019. Sådana nybörjare – både barn och vuxna – som vill prova på orientering är ändå alltid mycket välkomna till OK Raseborgs regulära onsdagsträningar där det alltid finns även lätta och korta banor. Oftast finns det också någon på plats som gärna ger enkla instruktioner hur man klarar sig i skogen med en karta. **

OK Raseborg håller orienteringsskola (Hipposkola) för i första hand barn i lågstadieåldern. Även äldre barn är välkomna. För vuxna har vi en egen Jukolaskola! Målet för barnen är att lära sig orienteringens grunder: att läsa kartan, iaktta terrängen och göra vägval. Deltagaravgift 15 € (omfattar skolmaterial). Medlemskap i föreningen ingår i priset för den som vill.
 

Skolans program omfattar sex träffar  i april–maj 2019 kl. 18.00–19.30:

– onsdag 17.4 Raseborg, Horsbäck, Wi-Box i Horsbäck, Hipposkolan träffas inne på Wi-Box

– onsdag 24.4 Ingå, Joddböle, vägvisning från väg 186, avtaget till Fagervik

– onsdag 8.5 Raseborg, Falkgölen, vägvisning från väg 52, ca. 3,5 km mot Tenala från väg 25

– onsdag 15.5 Ingå, Ingå spånbana, vägvisning från väg 51, Ingåavtaget

– torsdag 16.5 Raseborg, Västerby skidcentrum, juniorträning med skärmrutt och stödrutt

– onsdag 22.5 Raseborg, Västerby storträsk, vägvisning från väg 25, Trollböleavtaget

– EXTRA: söndag 2.6 en tävlingsresa för alla intresserade till NÅID:s Ekorrstigsfinal i Pargas (individuell och stafett), en gemensam bussresa kommer att ordnas (självkostnadspris), mera information senare.

Uppgifter om Hipposkolan, PDF (finska och svenska).

OK Raseborgs skärmpass 2019, PDF.

OK Raseborgin rastipassi 2019, PDF.
 

 

Dessutom hålls i början av augusti en orienteringsträning och sommarträff för barn och unga. Hipposkolans deltagare är välkomna med och orientera och umgås tillsammans. Mera information kommer senare!
 

* * *
 

Till skogen går vi i praktiska idrottskläder (långa byxor, ärmar enligt vädret). Skorna bör inte vara för ömtåliga, men länktossor går bra i början. Kompasser finns att låna.

Föreningen skaffar inte automatiskt olycksfallsförsäkring för deltagarna. Mera information om försäkringsskydd för orienterare finns här: https://okraseborg.fi/swe/start/orienterarens_forsakringsskydd/

Den som vill kan också delta i träningar och tävlingar under våren, sommaren och hösten. Medlemsavgiften i OK Raseborg är 15 €/år för juniorer, vilket täcker tävlingslicens och deltagaravgifter.

Man får också röra på sig i skogen utan att behöva tävla. Föräldrarna får gärna komma och lära sig finna kontroller och glädje i naturen tillsammans med barnen!