Hipposkolan 2018: Orienteringsskola för nybörjare

 

OK Raseborg håller orienteringsskola (Hipposkola) för i första hand barn i lågstadieåldern. Även äldre barn och fullvuxna är välkomna. Målet är att lära sig orienteringens grunder: att läsa kartan, iaktta terrängen och göra vägval. Deltagaravgift 20 € (omfattar en t-skjorta och skolmaterial).
 

Ekenäs: fem träningar i april–maj 2018 kl. 18.00–19.30:

– torsdag 26.4 Västerby skidstuga

– torsdag 3.5 Västerby skidstuga

– tisdag 8.5 Björnviken, Ingå (den som inte har skjuts skall komma till Västerby skidstuga till kl. 17.15

– torsdag 17.5 Västerby skidstuga

– torsdag 24.5 Ekenäs port, ta simppare och handduk med. (ändrad plats)

Uppgifter om Hipposkolan i Ekenäs, PDF (finska och svenska).
 

Ingå: fem träningar i april–maj 2018 kl. 18.00–19.30:

– tisdag 24.4 Ingå spånbana

– tisdag 8.5 Björnviken

– tisdag 15.5 Ingå spånbana

– tisdag 22.5 Kyrkfjärdens skola

– tisdag 29.5 Aktia arenan.

Uppgifter om Hipposkolan i Ingå, PDF (finska och svenska).
 

 

Dessutom hålls tisdagen den 31 juli kl. 18.00 en orienteringsträning och sommarträff för barn och unga vid Grabbskog badstrand i Ekenäs. Hipposkolans deltagare (både Ekenäs och Ingå) är välkomna med och orientera, grilla korv, simma och höra mer om sensommarens aktiviteter.
 

* * *
 

Till skogen går vi i praktiska idrottskläder (långa byxor, ärmar enligt vädret). Skorna bör inte vara för ömtåliga, men länktossor går bra i början. Kompasser finns att låna.

Föreningen skaffar inte automatiskt olycksfallsförsäkring för deltagarna men ger gärna råd om hur en sådan kan skaffas via orienteringsförbundet om barnet inte redan har försäkring som täcker idrott. (Se mera på finska: http://www.suunnistusliitto.fi/harraste/kuntosuunnistajan-vakuutus/vakuutus/. Om du köper "Kuntosuunnistajan vakuutus 2018", är OK Raseborgs föreningskod i orienteringsförbundets nätbutik 188.)

Den som vill kan också delta i träningar och tävlingar under våren, sommaren och hösten. Medlemsavgiften i OK Raseborg är 15 €/år för juniorer, vilket täcker tävlingslicens och deltagaravgifter.

Man får också röra på sig i skogen utan att behöva tävla. Föräldrarna får gärna komma och lära sig finna kontroller och glädje i naturen tillsammans med barnen!