Juniorverksamhet

Välkommen till junior- och nybörjarsektionens sidor

SNABBINFO

  • Information om FSO:s aktuella juniorverksamhet på FSO:s webbsida.
  • Hippo-orienteringsskolan för barn börjar den 17 april 2019. Barn är välkomna också på OK Raseborgs onsdagsträningar (se även juniorcupen) och juniorträningar.
  • På sidan Aktuellt för juniorer Skärmpass.
  • Juniorträningar för längre hunna barn och ungdomar torsdagar 18.00–ca 19.30, se Nimenhuuto.
  • Onsdagsträningar på våren-sommar-hösten
  • Kom med och pröva några gånger. Om det känns roligt så är medlemsavgiften 15 €/år för juniorer.
  • Mera info: Kristian Forsell tfn 0442649067, kristian.forsell59@gmail.com

          Link till BARNBANOR (TR och RR)

Licens 2019:

För att delta i tävlingar behöver du SSL:s licens, som OK Raseborg betalar för alla sina juniorer under 18 som vill tävla.

Kassör Pia Bäck, pia.back@hotmail.com, sköter om licensen. För att betala den behöver hon följande uppgifter för varje minderårig junior som tidigare inte haft licens:

1. En förälders namn

2. Hemadress

3. En förälders telefonnummer

4. Juniorens namn

5. Juniorens födelsedatum

6. Emitnummer

7. Skriv i rubrikfältet juniorens namn och juniorlicens

8. Berätta om junioren behöver Finlands Orienteringsförbunds olycksfallförsäkring i samband med sin tävlingslicens eller inte (föreningen köper försäkring bara åt dem som ber om den).

Om junioren tidigare redan haft licens och IRMA-konto behövs det i stället för person- och Emit-uppgifter juniorens licensnummer och meddelande från vårdnadshavaren att uppgifterna i IRMA-kontot stämmer (bl.a Emit-nummer). Därtill behöver junioren ett s.k. Suomisport-konto (öppnas och underhålls av antingen vårdnadshavare eller föreningen; kan användas också i andra idrottsgrenar), och det s.k. sportti-id-nummer som där ges ska sparas i de egna uppgifterna i IRMA innan man skaffar licens för en ny säsong (om numret finns redan i IRMA från förra året är saken klar). Mer information och instruktioner (på finska): http://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/osta-lisenssi/

Om junioren redan har ett IRMA-konto och OK Raseborg som orienteringsförening och vårdnadshavaren redan uppdaterat juniorens sportti-id i IRMA räcker det för licensen att Pia Bäck får veta att man behöver licens (antingen med eller utan försäkring) och att IRMA och sportti-id är uppdaterade.

VÄLKOMMEN MED I GÄNGET!

 

OK Raseborg juniorer tränar året om. Vi tränar ofta med alla andra i föreningen, men vi har också egna träningar planerade just för oss. Information om juniorträningarna 2019 uppdateras på OK Raseborgs kalender på Nimenhuuto.

För att befrämja föreningens återväxt arrangerar föreningen nybörjarskolor på olika håll i trakten på våren.

De som blir bitna av orienteringsflugan kan sedan fortsätta på onsdagsträningarna på egen hand och komma med i juniorgruppen om man är yngre än 16 år. Håll i så fall utkik efter information om våra träffar på webbplatsens startsida. Föreningen arrangerar också juniorläger, och juniorer från 10 år uppåt kan delta i FSO Storläger.

Under året 2019 arrangeras Juniorernas serietävling eller juniorcup som består av 6 deltävlingar i samband med onsdagsträningarna. Kolla in datumen i samband med kalendern för onsdagsträningarna.

Från slutet av mars till oktober kan man delta i orienteringstävlingar runt om i landet. Juniorerna åker också tillsammas till den årliga Ekorrstigsfinalen/NÅID-dagen (2019 i Pargas) samt till FinnSpring (Sagu), FSOM (Kristinestad/Närpes), Nuorten Jukola (Åbo) och Nuorisoviesti i Åbo. För att tävla behöver man en tävlingslicens (köps årligen, se mera info på sidan Juniorernas tävlingsverksamhet 2019) som ger också tillgång till IRMA (orienteringsförbundets anmälningstjänst). OK Raseborg betalar licenser och tävlingar för juniorer 18 år och yngre. Mera tävlingar hittar du på sidan Juniorernas tävlingsverksamhet 2019, Nimenhuuto eller IRMA.

Kom också ihåg att kolla att du har en lämplig försäkring för idrottsolyckor. Man kan kombinera försäkringen med tävlingslicensen (se "Sporttiturva-vakuutus" på den finskspråkiga webbsidan http://www.suunnistusliitto.fi/liitto/lisenssi/ ) eller vid behov skaffa en separat motionsorienteringsförsäkring via orienteringsförbundet (för dem som inte vill tävla; OK Raseborgs föreningskod i nätbutiken är 188; länkarna leder till information på finska).

Vi använder Nimenhuuto som anmälningsverktyg och tävlingskalender.

 

År 2016 vann OK Raseborgs juniorer vandringspriset Gyllene Ekorren på Ekorrstigsfinalen i Borgå.

Gyllene ekorren