Junioriharjoitukset 2018

 

Junioriharjoitukset syyskaudella 2018 viikottain torstaisin. Lisätietoja joko Kristian Forsellilta (kristian.forsell59 AT gmail.com), Nimenhuudosta ja/tai seuran Fb:sta tai WhatsAppista.

Tervetuloa!

Älä unohda myöskään seuran muuta toimintaa!

 

 

World Orienteering Day: Osuuspankin Hippo & tekniikka- ja junioriharjoitukset 16.5.2019 Tammisaaren Västerbyssä

Tulokset

Väliajat

Reittihärveli

 

 

Junioriharjoitukset 13.9.2018 Horsbäckissa, WiBoxin parkkipaikka

Tulokset

Väliajat

Reittihärveli

 

 

Junioreiden kesätapaaminen 31.7.2018, Grabbskog

Radat A, B ja C: "ingen tid / ei aikaa" kaikille niille, jotka eivät halunneet aikaa tai joilta oli jäänyt rasteja väliin.

Radat RR ja TR: lisäaikaa 10 min / puuttuva rasti.

Tulokset

Väliajat

Reittihärveli

 

 

(Vanhempia harjoitustuloksia satunnaisesti ruotsinkielisillä juniorisivuilla.)

Kuivaharjoittelu karttatiedostojen kanssa

 

Suunnistusratojen ja -maastojen vaikeustaso ja tyypit vaihtelevat lajimuodosta ja sarjatasosta toiseen. Erinomainen tapa valmistautua kilpailuihin, mutta mikseipä myös maastossa harjoitteluun, on katsoa nettiin tallennetuista vanhoista kartoista joskus aikaisemmin pidettyjen kilpailujen ja kuntorastien ratoja. Vanhoja kilpailuja voi poimia sieltä päin maata tai maailmaa, jonne on aikeissa itse matkustaa seuraavaksi suunnistamaan, ja vanhoista kilpailuista voi valita katsottavaksi sekä oman ikätasonsa sarjojen ratoja että niin halutessaan myös aikuisten huippusuunnistajien ratoja.

Tietokoneen ääressä tällä tavoin harjoitellessaan saattaa ensin kannattaa katsoa karttaa, jossa on esillä pelkkä valittu rata, ja miettiä, mitä reittejä olisit itse valinnut, jos olisit ollut suunnistamassa kyseistä rataa. Kun tätä on hetken miettinyt, seuraavaksi voi ladata radan todella suunnistaneiden reittipiirroksia tai GPS-seurantaviivoja. Varsinkin GPS-viivojen tarkastelu voi olla hyvin opettavaista, sillä niistä näkee paitsi reitinvalinnat, myös suunnistajien etenemisnopeuksien erot erilaisissa metsissä ja poluilla.

Ja mikä parasta, tämä harjoitusmuoto sopii ympärivuotiseen suunnistukseen perehtymiseen, oli ulkona kaunis kesäkeli tai tulipalopakkanen, ja oli omassa juoksukunnossa kehittämisen varaa enemmän tai vähemmän.

Oheisten linkkien takana on laaja valikoima erilaisia suunnistusratoja niin Suomesta kuin ulkomailtakin, ja myös lisää voi etsiä netistä (reittihärvelit ja World-of-O ovat avoimesti ja ilmaiseksi käytettävissä, Livelox rajoittaa ilmaiskäyttöä, mutta siitäkin on paljon iloa myös maksuttomasti):

  • Useiden eri puolilla maata järjestettyjen suomalaisten suunnistuskilpailujen reittihärvelit jo monen vuoden ajalta (sisältää myös OK Raseborgin omat kevätkansalliset viime vuosilta).
  • Suomalaisen suunnistajan Jarkko Ryypön kehittämän RouteGadget-ilmaisohjelmiston eli Reittihärvelin oman verkkosivun luettelo netissä olevista tapahtumista, joiden härveleitä pääsee katsomaan, sisältää erittäin suuren määrän sekä suomalaisia että ulkomaalaisia kilpailuja ja harjoituksia.
  • Jukolan ja Venlojen viestin sekä Nuorten Jukolan reittihärvelit useiden vuosien ajalta.
  • Helsingin Suunnistajien järjestämät kilpailut ja kuntorastit kattava reittihärvelisivusto.
  • Turun Suunnistajien järjestämät kuntorastit ja kilpailut sisältävä reittihärvelisivusto.
  • Ahkerasti kilpailuja järjestävän suurseuran Tampereen Pyrinnön reittihärvelisivusto.
  • Valtavan määrän ruotsalaisten ja norjalaisten suunnistuskilpailujen rata- ja reittitiedostoja sisältävä Livelox-palvelu (et tarvitse käyttäjätiliä hakeaksesi ja katsoaksesi yksitellen muiden suunnistajien vanhoja reittejä, mutta useamman reitin vertailu toimii valitettavasti vain tilin avanneille käyttäjille).
  • World-of-O on alunperin norjalaistaustainen, nykyään jopa maailmanlaajuisesti käytetty suuri nettipalvelu, jossa on paljon tietoa suunnistuksesta ja myös vanhojen ratojen tarkasteluun hyödyllinen 3d-rerun -palvelu (obs: käyttäminen vaatii jossain määrin enemmän perehtymistä kuin em. reittihärveleiden).