Uutiset

Takaisin

Tule sprinttisuunnistamaan syksyiseen Fiskariin, seurojemme ensi vuoden suurtapahtuman, pitkien matkojen SM-kisojen kisakylän maisemiin!

view.from Jouko Nurmiainen julkaisi kirjoituksen 03.10.2018
(650 kävijää ovat lukeneet kirjoituksen)

Fiskarin ruskasprintti to 11.10. klo 17.30–19.30

OK Raseborg tarjoaa syys- ja talvikaudella 2018–2019 keskimäärin kerran kuukaudessa mahdollisuuden kuntorastityyppiseen suunnistusharjoitteluun. Viikonpäivät ja kellonajat vaihtelevat tilanteen ja olosuhteiden mukaan, ja kalenteri täydentyy syksyn edetessä.

Näistä suunnistuksista ensimmäinen on seuran junioriharjoitusten yhteydessä järjestettävä, mutta erinomaisesti myös muun ikäisille lajin harrastajille soveltuva “Fiskarin ruskasprintti” torstaina 11.10.2018. Opastus Fiskarsintieltä (maantie 104) Peltorivin risteyksestä, tapahtumakeskus ja pysäköinti Fiskarin torin läheisyydessä olevalla parkkipaikalla. Tarjolla on sprinttiversio tavanomaisesta kuntorastien ratavalikoimasta: A-rata 4,5 km, B-rata 3,7 km, C-rata 2,6 km, D-rata 1,6 km ja E-rata 1,4 km (matkat mitattu sprinttisääntöjen mukaisesti lyhintä mahdollista etenemisreittiä; mittakaava radasta riippuen 1:4000 tai 1:3000).

Radoille pääsee klo 17.30–19.30, eli suunnistaa voi sekä päivänvalossa, iltahämärässä että pimeässä (aurinko laskee klo 18.29 eli kunnolla pimeää alkaa olla kelistä riippuen puolisen tuntia myöhemmin).

Emit-ajanotto ja reittihärveli. Aikuisilta peritään tällä kertaa seurajäsenyyteen katsomatta 5 euron karttamaksu (maksutapana käteinen, tasaraha suositeltava). Alle 18-vuotiaat ja mahdolliset lasten saattajat suunnistavat ilmaiseksi.

Maasto koostuu Fiskarin ruukkikylän valtaosin sorapintaisista teistä, kujista, poluista, piha-alueista ja puistonurmikoista, jotka voivat olla syksyllä kuraisia ja märkiä. Nastareista olisi kuitenkin rakennetulla alueella enemmän haittaa kuin hyötä, eli jalkineiksi suositellaan pitäväpohjaisia lenkkitossuja tai nappulakenkiä. Mikäli suunnistat pimeällä ja otsalamppusi on hyvin tehokas, pyydämme käyttämään sitä harkiten ja huomaavaisesti (esim. sopivasti alennetulla teholla ja sopivan lähelle suunnattuna), jotta et häiritse tarpeettomasti sivullisia tai liikennettä.

Tapahtuman järjestävät OK Raseborg ja Fiskarin Urheilijat -47, jotka haluavat kiittää myötämielestä suunnistusta kohtaan paikallisia kiinteistönomistajia ja erityisesti Fiskars Oyj:tä ja Fiskars Villagea.

Jotta osaisimme paremmin arvioida oikean karttamäärän, pyydämme niitä, jotka tietävät olevansa tulossa, laittamaan viestiä karttatarpeistaan joko sähköpostitse tai OK Raseborgin Facebookin tai Nimenhuudon kautta. Ennakkoilmoittautuminen ei kuitenkaan ole millään muotoa pakollinen.

Ratamestarina toimii Jouko Nurmiainen, jouko.nurmiainen@gmail.com – tervetuloa!

* * *

Lisäys maanantaina 8.10.: Fiskarsin ruukkikylän keskeinen instituutio Cafe Antique on normaaleista lokakuun aukioloajoistaan poiketen avoinna sprinttirastiemme aikana ja palvelee mielellään meitä suunnistajia 250–300 metrin päässä lähtö- ja maalipaikaltamme. Heidän korvapuustinsa ovat tunnetusti aivan mainioita, joten suunnistusreissun yhteyteen kannattaa varata hetkinen aikaa ja jokunen euro myös pullakahvien nauttimiseen joko ennen tai jälkeen suunnistussuorituksen!

* * *

Lisäys perjantaina 12.10.: Tulokset, väliajat ja reittihärveli.