OK Raseborg, Kevätkansalliset 10.4.2004

KILPAILUOHJEET

Kilpailusäännöt

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä sekä järjestäjän antamia ohjeita.

 
Kilpailunjohto

Kilpailun johtaja: Leif Haajanen

Ratamestarit: Jerker Biström (H/D 16 ja vanhemmat) ja Sebastian Lundström (H/D14 ja nuoremmat)

Tulospalvelun johtaja: Ole Ahlroth

Kilpailunvalvoja: Teemu Kemppainen, Delta

 
Muut vastuuhenkilöt

Lähdönjohtaja: Andreas Sjöholm

Maalituomari: Stig Danielsson

Maalitoiminnot: Tom Lemström

Ravintolapalvelut: Kosti Piipponen ja Mari-Louise Söderlund

Pesu/WC: Jörgen Karell

Paikoitus: Hannele Bäck

Tulostaulu: Marcus Baarman

Info: Christina Lönnberg

Lehdistö: Jonas Wolff

Muksula: Ulrika Haajanen

Rastiralli: Sebastian Lundström

Palkinnot: Folke Nyman

Ensiapu: Benita Öberg

Kuulutus: Harri Hoffman

 
Tuomarineuvosto

Tuomarineuvoston puheenjohtaja: Jesper Andersson, Karjaan Ura.

Jäsenet: Tomas Ray OK 77 ja Margita Nyström AOK.

 
Kilpailumaasto

Tyypillistä eteläsuomalaista talousmetsää jossa avokallioalueiden välissä tiheämpiäkin alueita. Kaikkien ratojen loppuosat ja loppuviitoitus kulkevat pientaloalueen läpi.

 
Kartta

Kuusivärinen kartta painettu 03/2004. Kaikki muut sarjat paitsi TR/RR käyttävät painettua karttaa mittakaavassa 1:10000, käyräväli 5 m. TR/RR sarjat käyttävät tulostekarttaa mittakaavassa 1:5000, käyräväli 5 m. Maastotyö ja OCAD piirustus Arvo Paulin.

 
Ratapituudet

Ratapituudet on nähtävissä kilpailukeskuksessa ja seuran kotisivulla.
Lähtöajat

Lähtöluettelo on nähtävissä kilpailukeskuksessa ja esilähdössä. Tarkista, että Emit-korttisi numero on sama kuin lähtöluettelossa.

 
Viitoitukset

Lähtöön sini-valkoinen viitoitus 1200 m.

Naisten pesuun puna-valkoinen viitoitus 200 m.

Muksulaan ja Rastirallin lähtöön keltainen viitoitus 100 m.

Muut toiminnot kilpailukeskuksessa. Katso kilpailukeskuksen kartta.

 
Leimausjärjestelmä

Kaikissa sarjoissa käytetään Emit leimausjärjestelmää.

 
Käymälät

Kilpailukeskuksessa sijaitsevien käymälöiden lisäksi myös lähtöpaikan läheisyydessä on ulkokäymälä.

 
Pukeutumis- ja pesupaikat

Naisten pukeutuminen ja pesu läheisessä palvelutalossa,  puna-valkoinen viitoitus n. 200 m. Miesten pukeutuminen ja pesu kilpailukeskuksessa (koulun voimistelusali) . Katso kilpailukeskuksen kartta.

 
Suunnistusjalkineiden käyttö ja pesu sisätiloissa on ehdottomasti kielletty! Mahdollisuus jalkineiden huuhteluun ulkona on järjestetty.

 
Infopiste ja Emit-kortit

Kilpailukeskuksen infopiste hoitaa mm. ilmoittautumisiin liittyvät epäselvyydet ja Emit-kortteihin liittyvät asiat. Emit-kortin vuokrausvarauksen tehneet saavat kortin infosta. Vuokra on 4 euroa/kortti. Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon. Emit-kortin numeron muutos maksaa 2 euroa/kortti. Rikkinäisen Emit-kortin tilalle on infosta vuokrattavissa rajoitetusti uusia (4 euroa/kpl). Kortin palauttamatta jättäminen maksaa 70 euroa/kortti. Omat Emit-väliajat myös Info-pisteestä.

 
Mallirasti ja Emit-kortin toimivuus

Mallirasti on nähtävissä kilpailukeskuksessa. Tarkista Emit- korttisi toimivuus mallirastin leimauslaitteella. Rastireittien mallirasti lähdössä.

 
Esilähtö ja rintanumerot

Esilähtö sijaitsee varsinaisen lähtöpaikan välittömässä läheisyydessä, jossa rastinmääritteet ja Emit-tarkistusliuskat (vapaaehtoiset ) ovat. Kilpailija kiinnittää itse tarkistusliuskan Emit-korttiin. Emit-kortin numero tarkistetaan ”nollauksen” yhteydessä lähtökarsinassa. Esilähdössä ei ole rastinmääritteiden kiinnitystarpeita. KAIKISSA sarjoissa käytetään numeroita jotka kiinnitetään näkyvästi rintapuolelle. Kilpailija on itse vastuussa siitä että hän ottaa oikean numeron esilähdössä. Varusteiden kuljetus esilähdöstä maaliin. Esilähdön läheisyydessä ulkokäymälä.

 
Lähtö

Kaikilla sarjoilla sama lähtöpaikkaa. Etäisyys lähtöön 1200 m, sini-valkoinen viitoitus. Emit-kortin nollaus suoritetaan lähtökarsinassa. Kilpailukartta on nähtävissä lähtöpaikalla. Kilpailukartta on muovikotelossa. Kilpailukartta annetaan lähtöhetkellä, paitsi H/D14 ja näitä nuoremmissa sarjoissa, joissa se annetaan yksi (1) minuutti ennen lähtöhetkeä.

 
TR/RR radat

TR- ja RR-radat ovat maastossa merkityt viitoituksella, sekä siimarilla että puna-kelta-sinisillä kuitunauhanipuilla. RR-sarjoissa lähtö tapahtuu siten, että 2 minuuttia ennen lähtöä kilpailija siirtyy karsinaan jossa lähtötoimitsija antaa kartan ja ohjeita. Minuuttia ennen lähtöä siirrytään viimeiseen lähtökarsinaan, jossa kilpailijalla on aikaa omatoimisesti tutustua karttaan ja rataan.

 
Maali

Viimeiseltä rastilta viitoitus maaliin. Ajanotto tapahtuu, kun kilpailija leimaa maalilinjalla. Kilpailija luovuttaa maalintulojärjestyksessä Emit-korttinsa toimitsijalle kortin lukua ja tarkistuslipukkeen poistoa varten.

Huom! Vuokratut Emit-kortit palautetaan infoon. Maali suljetaan klo. 15.00.

 
Juoma- ja ensiapurasti

Kilpailussa ei ole juoma- eikä ensiapurastia maastossa.

 
Tulokset ja rastiväliajat

Tulokset tulevat tulostaululle ja ovat nähtävissä kilpailun jälkeen OK Raseborgin kotisivulla www.okraseborg.fi. Omat väliajat infosta.

 
Keskeyttäneet

Keskeyttäneet juoksevat maalin kautta normaalin tapaan.

 
Kielletyt alueet

Kilpailukartan keskellä on noin neliökilometrin suuruinen kielletty alue (riistan suoja-alue) jota ei ole merkitty maastoon. Kaikki pellot ja piha-alueet ovat kiellettyjä alueita. Myös lähtöön johtavan tien kaakkoispuoli (vasemmalla kädellä mentäessä lähtöön) on kokonaan kiellettyä aluetta.

 
Palkintojen jako

Kuuluttajan ohjeiden mukaan sarjoittain tulosten selvittyä. Palkintojen määrä sarjoittain on nähtävissä tulostaululla. Palkintoja ei lähetetä jälkikäteen.

 
Ensiapu

Ensiapupiste kilpailukeskuksessa. Katso kilpailukeskuksen kartta.

 
Muksula

Muksula sijaitsee läheisen lastentarhan pihalla. Keltainen viitoitus 100 m.

 
Rastiralli

Rastirallin lähtö muksulan vieressä. Keltainen viitoitus 100 m. Tarkemmat erillisissä Rastiralli-ohjeissa.