OK RASEBORG 22.5.2005, TENALA, EKENÄS

FÖRHANDSINFO





OK Raseborgs vårtävling på kartan från förra årets VM-granskningar

 

OK Raseborg arrangerar årets vårtävling i Tenala i Ekenäs på kartan från VM-granskningarna förra året. Notera att tävlingsdatum är ändrat till 22.5.

 

Tävlingen går i ett enhetligt skogsområde som skärs av enbart några skogsvägar, små sjöar och en större kraftledning. Det finns få stigar och bebyggelse eller åkrar enbart i utkanterna av området. Vinterns stormar till trots finns det få öppna hyggen. Framför allt de kortare banorna kännetecknas av småskurna berg och små kärr. Terrängbottnen är mestadels lättlöpt. Sikten varierar men är i allmänhet god. På det längre banorna finns någon större stigning på upp till 40-60 m.

 

Banlaggaren planera omväxlande banor för alla och envar. Långa vägvalssträckor kombineras med kontrolltagning i detaljrika områden.

  

Kartan ritades av Arvo Paulinin inför VM-granskningarna i augusti förra sommaren. För vårens tävling har området utökats något med ett mer öppet och lättlöpt område med motrräng. Det området passar framför allt de yngsta klasserna mycket väl.

 

I samband med den nationella tävlingen arranges NÅIDs Ekorrstigsfinal. Vi planerar såväl fina anpassade banor för de tävlingsintresserade som för de allra minsta..  

 

Välkomna!

OK Raseborg